Tips for å klimpre raskere på gitar.

7 tips for økt klimprehastighet på gitar

Klimpring er en del av fundamentet i gitarspill, og er grunnlaget for hvordan melodier og harmonier blir til. Og for en gitarist er det viktig å også mestre det å klimpre strengene raskt.

Klimpring for nybegynnere

Klimpring av strengene er en viktig del av det å spille gitar. Det er teknikken som injiserer rytme og musikalitet i akkorder, og transformerer dem fra statiske former til levende lyd.

Lær å spille toner på gitar.

Lær å spille toner på gitar

Det å lære seg tonene på gitaren er viktig for en gitarist. Og her går vi gjennom steg for steg hvordan du lærer hvor du finner tonene på gripebrettet på gitaren.

Kromatisk skala på gitar

Her tar vi for oss kromatisk skala på gitar. Og hvordan du spiller de forskjellige tonene i skalaen forskjellige steder på gitarhalsen.

Nybegynner på gitar.

5 ting du som nybegynner på gitar må vite

Som nybegynner på gitar går man gjennom en musikalsk reise. Her ser vi på hva som er viktig å ta hensyn til og være klar over når man som nybegynner setter ut på denne reisen.

Plekter guide

Komplett guide til bruk av plekter

Gitarplektre har en viktig, men ofte undervurdert rolle. Plektre er nemlig viktig for hvordan man spiller gitar og hvordan det låter når man spiller.

I denne guiden går vi gjennom alt som har med plektre å gjøre.

En guide til bruk av capo på gitar

En capo er et nyttig verktøy for deg som spiller gitar. Den gir deg kreative muligheter, og kan gjøre det å spille gitar enklere, eller mer givende.

Så er du nysgjerrig på bruk av capo på gitar, er dette guiden for deg.

Navn på gitarstrengene

Det er nyttig å lære seg navnene på gitarstrengene når man begynner å spille gitar. Derfor er dette også noe av det man ofte lærer først.